Αυγουστιάτικο αδιέξοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στη… “νέα φτώχεια” που φέρνει ο κοροναϊός

Οσοι στον ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει κάτι για να απαλλάξει την αξιωματική αντιπολίτευση από τις πολιτικές ζημιές που προκαλούν τοξικά πρόσωπα όπως ο Ν. Παππάς ή ο Δ. Παπαδημούλης απογοητεύτηκαν. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε απολύτως τίποτα, η περίοδος των διακοπών ξεκίνησε και… καλό Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ ασχολούνται με τα μικρά: Φωνάζουν γιατί κόπηκε ο χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα εγκαίνια του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας, στην Αλόννησο, όπου ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο Σάκης Ρουβάς έκοψαν την υποθαλάσσια κορδέλα, παρουσία της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Φωνάζουν επίσης γιατί αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία, ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα. Παράλληλα, ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης αναζητά τη λύση σε δωρεάν μάσκες και απουσία προστίμων.

Φωνάζουν, ακόμη πιο δυνατά, ότι η οικονομία είναι σε κακή πορεία και την ίδια ώρα φωνάζουν γιατί δεν δίνονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους χωρίς καμία απολύτως περικοπή. Αντιφατικό; Οπωσδήποτε αλλά δεν είναι το μόνο.

Η πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ Αννέτα Καββαδία διαφώνησε με το σεξιστικό σκίτσο της εφημερίδας Documento του Κ. Βαξεβάνη για την γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής την οποία παρουσίασαν με… μαγιό.

Ισως το πιο ενδιαφέρον στο εσωκομματικό γίγνεσθαι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το “άδειασμα” του Ευ.Τσακαλώτου στον Ν. Παππά. Σε συνέντευξή του στην “Εποχή” είπε ευθέως, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι θα έπρεπε να κάνει αγωγές.

  • “Να γυρίσουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Ωστόσο όταν η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τέτοιες «αποκαλύψεις» δεν βρίσκω άλλη λύση από το να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα να κάνουμε και χρήση όλων των ένδικων μέσων.

Απέναντι σε όλα αυτά από την Κουμουνδούρου δεν ακούγεται “κιχ”. Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει τα εσωκομματικά στον αυτόματο πιλότο και η μόνη του στρατηγική είναι η πολιτική επένδυση στη νέα φτώχεια που θα προκύψει από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Καμία δημοσίευση για προβολή