Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως “πολιτικό απατεώνα” – Η ΝΔ απαντά θυμίζοντας την colotumba του Τσίπρα, ως διεθνή στάμπα του ψεύτη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ στην Αθήνα

 

  • “Πολιτικός απατεώνας ο πρωθυπουργός” επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Το brand της πολιτικής απάτης το έχει κατοχυρώσει αμετάκλητα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να του το πάρει κανείς” απαντά η ΝΔ.

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας φώναξε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό “είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα” η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι πέρασε τα όρια επειδή θύμωσε που για μια ακόμη φορά δέχθηκε πυρά για ψέματα – ενώ οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η στάμπα του ψεύτη τον ακολουθεί κι αυτό είναι το πιο αδύνατό του σημείο.

  • Κι όμως. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μετάνιωσε για εκείνο το ατυχέστατο ξέσπασμά του, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινωνική πλειοψηφία εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο κρεσέντο λαϊκισμού

Η παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο του Economist ήταν η αφορμή για να κατρακυλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού:

«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον «Μακεδονομάχο», σήμερα μάθαμε δια στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει «Βορειομακεδονομάχος» και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη».

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ … ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καλωσορίζει» τον κ. Μητσοτάκη «στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλλει στη σταθερότητα και ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ «ευχαριστεί» τον κ. Μητσοτάκη «που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών».

«Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, «ότι σε κάτι έχει συνέπεια, επιβεβαιώνει καθημερινά στους έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα».

Απάντηση της ΝΔ σε υψηλούς τόνους

Η ΝΔ απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας που έβαλαν τη λέξη colotumba, στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο με όσα απίθανα υπόσχονταν και όσα έκαναν, τελικά έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική απάτη.

Τι να θυμίσουμε;

Το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τη «Σεισάχθεια», το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα/παρωδία; Οι ίδιοι μπορεί να θέλουν να τα ξεχάσουν, οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν!

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφισή της. Είχε δώσει μάχη να μην υπογραφεί και εν συνεχεία να μην κυρωθεί.

Είχε προειδοποιήσει, όμως, ότι από τη στιγμή που θα κυρωθεί δεν μπορεί να αλλάξει, αφού η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς, κυρωμένες, συμφωνίες.

Η Ελλαδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και αυτό το ρόλο θα τον ενισχύσει με κινήσεις σε κάθε κατεύθυνση, σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το brand της Μακεδονίας μας.

Όσο για το brand της πολιτικής απάτης το έχει κατοχυρώσει αμετάκλητα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να του το πάρει κανείς».

Καμία δημοσίευση για προβολή