120 εκατ. ευρώ μας κόστισαν οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ κόστισαν οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκαν σε υπουργεία την περίοδο 2015-2019 -έως Ιούνιο-, σύμφωνα με το protothema, επικαλούμενο στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή.

Όπως αναφέρεται, τα στοιχεία αποτυπώνουν την εκτίναξη της δαπάνης σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “αποστράγγιζε” με φόρους και εισφορές την μεσαία τάξη για να πιάσει υπερπλεονάσματα.

Ενδεικτικά, στο υπουργείο Εργασίας το κόστος για την μισθοδοσία μετακλητών εκτινάχθηκε στα 2 εκατ. ευρώ όταν το 2015 ήταν 900 χιλ ευρώ. Μόνο για τους μετακλητούς των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού πληρώθηκαν 28 εκατ. ευρώ το 2015 – 2019. Επίσης, στους 4 άμισθους συμβούλους του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου δόθηκαν περίπου 175 χιλ ευρώ για… οδοιπορικά. Ζάλη προκαλούν και τα νούμερα για τους μισθούς σε προνομιακούς οργανισμούς όπως το ΤΧΣ όπου οι απολαβές διαμορφώθηκαν σε 8.000 ευρώ το μήνα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως τα στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης της συγκεκριμένης δαπάνης επί ημερών του στην εξουσία διαβιβάστηκαν στο κοινοβούλιο μετά από ερώτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το δημοσιονομικό αποτύπωμα του στρατού μετακλητών της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές 10/09 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του Κινήματος Αλλαγής αποκάλυψε στο Twitter του πως η  Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν πρωταθλήτρια στο κόστος των μετακλητών. Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα το συνολικό κόστος μετακλητών  στο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ