Κορονοϊός: Η Pfizer καταθέτει εντός της ημέρας την αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου – Το χρονοδιάγραμμα για την διάθεσή του

Pfizer εμβόλιο

Εντός της ημέρας, σήμερα Παρασκευή, κατατίθεται από τις Pfizer και BioNTech το αίτημα στην αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής της FDA για την έγκριση κυκλοφορίας προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Εφόσον το εμβόλιο λάβει το “πράσινο φως” τις επόμενες εβδομάδες, η διάθεση θα είναι αρχικά περιορισμένη στους εργαζομένους των συστημάτων υγείας, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα αιτήματα, στους οποίους δίνεται προτεραιότητα.

Θα ακολουθήσει το προσωπικό κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, οι φιλοξενούμενοι άστεγοι και ο πληθυσμός των αμερικανικών φυλακών, πριν τελικά φτάσει το εμβόλιο στα παιδιά και τους υγιείς ενήλικες.

Χθες, ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι από την στιγμή που θα εγκριθεί το εμβόλιο, η έναρξη της διανομής του θα είναι ζήτημα ωρών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ήδη έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή