Έρευνα: γιατί κάποιος επιλέγει την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

    electric car, charging station on the street, in the parking lot Shopping Mall.

    Προς την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου φαίνεται οτι θα στραφεί μεγάλος αριθμός καταναλωτών στο επόμενο διάστημα, μιας και ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Σε έρευνα που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα της  YOUGOV καταγράφηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

    Οι μισοί (51%) καταναλωτές σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) πιστεύουν ότι με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνουν λύση στο πρόβλημα

    Οι 5 στους 10 καταναλωτές (51%) που ρωτήθηκαν σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) πιστεύουν ότι με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνουν λύση στο περιβαντολογικό πρόβλημα.

    Οι 3  στους 10 (31%) συμφωνούν ότι το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας είναι ένας καλός λόγος για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ σχεδόν 3 στους 10 (27%)  πιστεύει ότι οι φορολογικές απαλλαγές των κυβερνήσεων στέκονται αφορμή για την αγορά ενός αυτοκινήτου της συγκεκριμένης κατηγορίας.

    Επιπλέον,  ένας στους εννέα (11%) συμφωνεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βοηθούν στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής από ό,τι τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ το 7% πιστεύει ότι έχουν υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Το ένα πέμπτο (20%) των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν δείχνουν ότι τα οφέλη στάθμευσης αποτελούν επίσης ισχυρό κίνητρο για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

    Εκτός όμως από τα οικονομικά οφέλη, το 29% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι στο μέλλον θα επιλέξουν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, άσχετα αν κυκλοφορούν αυτοκίνητα με βενζίνη/πετρέλαιο και είναι φθηνότερα, ενώ χαμηλότερο ποσοστό (7%) δηλώνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις από τα αυτοκίνητα βενζίνης ή ντίζελ.  Σημαντικό είναι και το ποσοστό ύψους 13% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν και δηλώνουν ότι η ανυπαρξία θορύβου αποτελεί σοβαρό κίνητρο αγοράς.

    Οι καταναλωτές που επέλεξαν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχουν μείνει ικανοποιημένοι με την απόφασή τους σε ποσοστό 84%, με το 51% από το προηγούμενο ποσοστό να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο.

    Από το ΑΠΕ ΜΠΕ

     

    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

    Καμία δημοσίευση για προβολή