Αθήνα και Κυκλάδες οι τοπ προορισμοί για ξένους τουρίστες. Σε ποιούς λέμε Welcome

Γερμανοί, Βρετανοί και Ιταλοί τουρίστες φαίνεται να προτιμούν την Ελλάδα συχνότερα από άλλους, ενώ η Αθήνα και οι Κυκλάδες είναι οι  τοπ προορισμοί τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες.

Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από δεδομένα κρατήσεων που έγιναν μέσω της trivago.gr και τα οποία επεξεργάστηκε η Sete Inteligence, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε ποιούς λέμε Welcome

Willkommen, Welcome και Benvenuti είναι το «Καλώς Ήρθατε» στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα ιταλικά, δηλαδή στις γλώσσες που μιλούν οι βασικοί μας τουρίστες. Γερμανοί, Άγγλοι, Ιταλοί και Αμερικάνοι θα μας επισκεφτούν όπως φαίνεται από στοιχεία της trivago.gr για το 2018. Φέτος δε θα χρειαστεί να επικοινωνήσουμε στα πολωνικά όπως πέρυσι, αλλά στα γαλλικά.

Αθήνα: τοπ προορισμός

Η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη προτίμησης σημειώνοντας τις περισσότερες κρατήσεις τόσο από τους ξένους τουρίστες όσο και από τους Έλληνες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Αθήνα ήταν τοπ προορισμός το 2017 και εξακολουθεί να είναι και φέτος.

Που πάνε οι ξένοι τουρίστες

Μετά την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί αγαπημένο προορισμός των Γερμανών, ενώ Άγγλοι και Ιταλοί φέρνουν την συμπρωτεύουσα τέταρτη και πέμπτη στις προτιμήσεις τους.

Το τοπ-10 των αγαπημένων προορισμών συμπληρώνουν συχνά τα Φηρά, η Οία, το Φηροστεφάνι και το Ημεροβήγλι της Σαντορίνης. Πόλεις της Μυκόνου και της Ρόδου έχουν συχνά την τιμητική τους. Οι Γερμανοί δείχνουν έντονη προτίμηση επίσης στη Γεωργιούπολη, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά της Κρήτης, ενώ οι Ιταλοί νιώθουν όμορφα στον ενετικό αέρα της Κέρκυρας.

Εγχώριος τουρισμός

Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες κάνουν συχνά κρατήσεις σε Ναύπλιο, Λουτράκι, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας και Αράχωβα. Ανάμεσα στους 10 πρώτους χειμερινούς προορισμούς για φέτος εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ο Βόλος και η Καλαμπάκα.

Με δυο λόγια

Σταθερή τουριστική πελατεία αποτελούν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι και οι Ιταλοί για τη χώρα μας. Η Ακρόπολη ίσως αποτελεί το βασικό θέλγητρο που φέρνει την Αθήνα στο τοπ των προτιμήσεων των τουριστών, αν και μάλλον αμέσως μετά εγκαταλείπουν την τσιμεντούπολη και βάζουν πλώρη για Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή