2.056 ευρώ κάθε χρόνο έχασαν οι συνταξιούχοι που θα πάρουν τώρα το προεκλογικό επίδομα των… Χριστουγέννων

 

Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε σε 21 μειώσεις των συντάξεων. Κατάργησε πλήρως το ΕΚΑΣ η προστασία του οποίου ήταν η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ για το «Όχι» στο δημοψήφισμα (που έγινε «Ναι»). Μείωσε τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου. Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας. Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ το χρόνο.

Αυτό τονίζουν κύκλοι της ΝΔ που επιμένουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA ζημίωσε όσο καμία άλλη τους συνταξιούχους. «Σε ό,τι αφορά τους φαιδρούς ισχυρισμούς για δήθεν 13η σύνταξη, λένε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στους συνταξιούχους μισό δώρο Χριστουγέννων μετά το Πάσχα, όλως τυχαίως λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, επιχειρώντας μάταια να εξαγοράσει τις ψήφους των συνταξιούχων».

«O μόνιμος χαρακτήρας για τον οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση είναι μια προσπάθεια της να αποκρύψει το γεγονός ότι μοιράζει ένα έκτακτο επίδομα λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές», επισημαίνεται από τη ΝΔ.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή