4 τροφές που μπορούν να χειροτερεύσουν τις αλλεργίες σας

    Μπορεί η διατροφή σας να ενισχύσει τις αλλεργίες σας;

    Όταν υπάρχει ήδη μια καταιγίδα γύρης εκεί έξω και είστε ένας από εκείνους που υποφέρουν αυτή την εποχή , το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να επιδεινώσετε τα συμπτώματά σας.  Ενδέχεται όμως να τρώτε ή να πίνετε ορισμένα από τα αίτια της επιδείνωσης των αλλεργιών σας, αναφέρει η Tania Elliott , MD, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

    Ποιες τροφές μπορεί να επιδεινώσουν τις αλλεργίες:

    Το κρασί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ισταμίνες, μία από τις χημικές ουσίες που το σώμα αντλεί όταν έχετε αλλεργίες. «Κατά τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης των αλλεργιών, το σώμα σας παράγει χημικές ουσίες που προκαλούν αλλεργική αντίδραση, με κυρίαρχη την ισταμίνη και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για κνησμό, ερυθρότητα, πρήξιμο και συμφόρηση», εξηγεί η Δρ Elliott.

    Ορισμένα τυριά

    Εάν αισθανθήκατε ποτέ δυσφορία ή είχατε ρινική καταρροή μετά την κατανάλωση ορισμένων τυριών όπως η παρμεζάνα ή η γκούντα, δεν είναι η φαντασία σας. Μία μελέτη που δημοσίευσε το Iowa State University διαπίστωσε ότι ορισμένα μικρόβια που βρέθηκαν σε τυριά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις .

    Ορισμένα φρούτα

    Τα φρούτα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό αλλά ορισμένοι εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις που είναι σε πολλές περιπτώσεις απειλητικές για την ζωή, ειδικά όταν η αλλεργία δεν είναι γνωστή. Τέτοια φρούτα είναι οι φράουλες, τα ακτινίδια, κ.α.

    Πικάντικες τροφές

    Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η μύτη σας τρέχει αφού τρώτε τσίλι;  «Υπάρχει ένα σύνδρομο που ονομάζεται ρινική ρινίτιδα, στο οποίο οι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικό ερεθισμό από πικάντικες τροφές και καταλήγουν με φτέρνισμα ή ρινική καταρροή όταν εκτίθενται σε πικάντικες τροφές», εξηγεί η Δρ Elliott.

    Καμία δημοσίευση για προβολή