560 συναντήσεις 31 εισηγμένων με 134 ξένους διαχειριστές κεφαλαίων στο Roadshow του Λονδίνου – Παρέμβαση Σταϊκούρα σε θετικό κλίμα

 

Mε τη συμμετοχή 31 εισηγμένων εταιρειών, που έχουν κλείσει πάνω από 560 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με 134 ξένους διαχειριστές κεφαλαίων από 100 funds διεξάγεται το 14ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow διοργανώνεται από χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, που διοργανώνεται από τον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ) .

Σήμερα θα μιλήσει σε ξένους επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος

  • θα αναλύσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
  • θα πεί για τους στόχους της κυβέρνησης για ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 3%
  • θα αναφερθεί στην προσπάθεια να επιστρέψει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στην επόμενη διετία

Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο 14ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow πραγματοποιείται σε καλές συνθήκες, καθώς χθες οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων κινήθηκαν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

  • Το 10ετές ομόλογο έκλεισε στο 1,387% χθες από 1,497% την Τρίτη, καταρρίπτοντας το ψυχολογικό όριο του 1,4% και περιορίζοντας την απόσταση (spread) που τον χωρίζει από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο στο 1,894%.
Νέα ρεκόρ κατέγραψαν επίσης το 5ετές ομόλογο που έκλεισε χθες στο 0,760% από 0,794% προχθές (-4,28% σε σχέση με την Τρίτη), το 15ετές με απόδοση που διαμορφώθηκε στο 1,785% από 1,907% προχθές (-6,40%), το 20ετές με απόδοση 2,066% χθες έναντι 2,196% προχθές (-5,92%) και το 25ετές με 2,255% χθες από 2,383% προχθές (-5,37%).

Αλλά το θετικό κλίμα στο Λονδίνο ενισχύεται επίσης από:

  • Την υποβολή του επίσημου αιτήματος για την πρόωρη αποπληρωμή 2,9 δισ. ευρώ από το δάνειο του ΔΝΤ προς τη χώρα μας.
  • Τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικό).
  • Την πλήρη άρση των capital controls από τις αρχές του τρέχοντος μηνός.
  • Την υπέρβαση στα έσοδα του προϋπολογισμού κατά 468 εκατ. ευρώ στο 8μηνο του έτους και τη θετική πορεία πρόδρομων οικονομικών δεικτών.
  • Τη διαφαινόμενη έγκριση του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων (APS) από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp).

Ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να αναδείξει επίσης τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών και της δημιουργίας φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και του φορολογικού νομοσχεδίου που θα ακολουθήσει μέσα στον επόμενο ένα μήνα.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή