Τα αυγά διεκδικούν επάξια τον τίτλο των “superfoods”.
Τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος ενός αυγού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Ο κρόκος περιέχει επίσης χοληστερόλη, λιποδιαλυτές βιταμίνες (όπως βιταμίνες D και E) και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα αυγά είναι επίσης ένα σημαντικό και χρήσιμο συστατικό για το μαγείρεμα.
Δείτε μερικά βασικά πλεονεκτήματα των αυγών για την υγεία του οργανισμού: Περισσότερα στο Healthmag.gr