Με πτώση έκλεισε η Wall Street

Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν χθες οι επενδυτές στη Wall Street.

  • Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 0,64% στις 28.462 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,58% στις 3.221 μονάδες. Και για τους δύο δείκτες αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση σε διάστημα τεσάρων εβδομάδων. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες κατά 0,67%, κλείνοντας στις 8.945 μονάδες, κάτω από το ιστορικό υψηλό των 9.000 μονάδων που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές στη Wall Street κατέγραψαν ένα ισχυρό ράλι τον Δεκέμβριο, με τους βασικούς δείκτες να καταρρίπτουν ιστορικά υψηλά και με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη και κυρίαρχη. Ο S&P 500 έχει σημειώσει πέντε διαδοχικές εβδομάδες ανόδου, σημειώνοντας κέρδη 28,5% το 2019 (μέχρι σήμερα), ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής για να καταγράψει το καλύτερο έτος του από το 1997.

Το επενδυτικό κλίμα έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αποκλιμάκωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συμφώνησαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια λεγόμενη εμπορική συμφωνία «πρώτης φάσης».

Σύμφωνα με κινέζικα μέσα που επικαλείται το CNBC ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας αναμένεται να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα για να υπογράψει τη συμφωνία.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, συρικνώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016, διαμορφούμενο στα 63,19 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτωνη τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά στα 61,68 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.518 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματοςτο δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,12 δολ. από 1,1176 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,89%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή