8 συμβουλές για τα μάτια σας μόνο! 

 

Πολλές ώρες στην παραλία ή στο χιόνι χωρίς επαρκή προστασία των ματιών μπορούν   να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη κατάσταση γνωστή ως φωτοκερατίτιδα ή αναστρέψιμο ηλιακό έγκαυμα του κερατοειδούς . Αυτή η οδυνηρή κατάσταση – επίσης γνωστή ως “τύφλωση χιονιού” – μπορεί να προκαλέσει προσωρινή απώλεια όρασης.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την προστασία των ματιών σας:

  1. Όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου, αναζητήστε μια ετικέτα που προσφέρει συγκεκριμένα 99% –100% UV προστασία. Αυτό διασφαλίζει ότι τα γυαλιά μπλοκάρουν και τις δύο μορφές ακτινοβολίας UV.
  2. Τα γυαλιά πρέπει να φέρουν την ένδειξη “γυαλιά ηλίου”. Να είστε προσεκτικοί με τα σκοτεινά ή χρωματιστά γυαλιά που πωλούνται ως αξεσουάρ μόδας που ενδέχεται να παρέχουν ελάχιστη ή καθόλου προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία ή το ορατό φως.
  3. Μην υποθέσετε ότι έχετε μεγαλύτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με πιο ακριβά γυαλιά ηλίου ή γυαλιά με πιο σκούρα χρώματα.
  4. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ηλίου σας δεν παραμορφώνουν τα χρώματα και επηρεάζουν την αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας.
  5. Ζητήστε από έναν ειδικό να ελέγξει τα γυαλιά ηλίου σας εάν δεν είστε σίγουροι για το επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  6. Τα άτομα που φορούν φακούς επαφής που προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία πρέπει να εξακολουθούν να φορούν γυαλιά ηλίου.
  7. Σκεφτείτε ότι το φως μπορεί ακόμα να εισέλθει από τα πλαϊνά σημεία των γυαλιών ηλίου.
  8. Τα παιδιά πρέπει να φορούν πραγματικά γυαλιά ηλίου – όχι γυαλιά ηλίου παιχνιδιών – που υποδεικνύουν το επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία

 

Διαβάστε ακόμα:  Μάτια: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος;

Μάτια: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος;

 

Πηγή: WEBMED

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή