Τελευταία ευκαιρία δίνει η ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ εν όψει της αποκρατικοποίησης της. Οι δύο αυστηρές προϋποθέσεις για να μην κατεβάσει τον διακόπτη

Τελευταία ευκαιρία δίνει η ΔΕΗ στην ΛΑΡΚΟ η οποία, σημειωτέον, της χρωστά 351 εκατ ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκρατικοποίησή της.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο συνεδρίασε χθες σε κλίμα προβληματισμού εκ μέρους των μελών της για τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για απιστία καθήκοντος, όσο επιτρέπουν την συνέχιση ρευματοδότησης μιας επιχείρησης, που κατ’ επανάληψη αθετεί τους διακανονισμούς χρεών, έδωσε τελικά το πράσινο φως για τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης της επιχείρησης, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Τι προβλέπει η απόφαση της ΔΕΗ

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ αναφέρει ότι αναγνωρίζοντας ότι συντρέχουν λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αφού με την ειδική εκκαθάριση επιχειρείται η προστασία περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ υπό δύο προϋποθέσεις:

  • Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εφεξής
  • Την υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.

Στην περίπτωση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ήτοι αποστολή εξώδικης επιστολής με προθεσμία 30 ημερών και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης, με άρση της εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διεκδίκηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που είχε συνάψει με την ΛΑΡΚΟ η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο του 2019, προέβλεπε ότι η μεταλλουργία θα της καταβάλει κάθε μήνα μετρητά ύψους 2,5 εκατ ευρώ. Ουδέποτε ωστόσο τηρήθηκε, όπως εξάλλου έχει συμβεί πάμπολλες φορές και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το χρέος να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή