Θοδωρής Καλούδης

Το economico έκλεισε δύο χρόνια με ρεκόρ αναγνωστών! Δείτε τα στοιχεία που δικαιώνουν την ευθύνη μας απέναντί σας

Σήμερα κλείνουν 2 χρόνια από την την ημέρα που “βγήκε στον αέρα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης” το economico.gr

Την περίοδο αυτή το economico κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στον χώρο της οικονομικής και πολιτικής ενημέρωσης, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε μια μικρή αγορά αναγνωστών που  κυριαρχεί ο πληθωρισμός των Μέσων και την οποία τιμούν με την πολυετή διαδρομή τους πολλά αξιόλογα ανεξάρτητα και “θεσμικά” (μέλη δημοσιογραφικών συγκροτημάτων) sites.

Με περισσότερα από 40 χρόνια δημοσιογραφίας, επιχείρησα να εφαρμόσω και στο economico τις αρχές που χαρακτηρίζουν μια καλά δομημένη κρίση και αξιολόγηση της πληροφορίας, την οποία παρουσιάζουμε με δημοσιογραφική δεοντολογία, το χέρι στην καρδιά και τη μόνιμη σκέψη ότι η ενημέρωση έχει ευθύνες απέναντι στον πολίτη.

Κόντρα στην ανευθυνότητα της ανωνυμίας του διαδικτύου και της αερολογίας των social media, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας από επώνυμες πηγές, λέμε την γνώμη μας και ασκούμε κριτική με υπογραφή και προσωπική ευθύνη.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν αυτή την προσπάθεια. Το μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με την πιο έγκυρη καταγραφή (Google Analytics) τo economico.gr φτασε τους 2.201.678 μοναδικούς αναγνώστες και τα 4.905.291 views. Στο facebook ακολουθούν ήδη τη σελίδα μας 34.110 αναγνώστες, οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα έκαναν περισσότερες από 158.000 επισκέψεις σε άρθρα μας και είχαμε περισσότερα από 9.000 views σε video που αναρτήσαμε.

To κοινό μας καλύπτει όλες τις ηλικίες, με κυρίαρχη κατηγορία όσους είναι μεταξύ 35 και 54 ετών (55%). Η ισορροπία ανδρών και γυναικών είναι μοναδική για ένα site γνώμης: 52,70% όσων επισκέπτονται το economico είναι άνδρες και το 47,3% γυναίκες.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στην καθημερινή προσπάθειά μας!

Αυτή μας δείχνει το δρόμο και είναι το μοναδικό στήριγμά μας.

Θοδωρής Καλούδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή