Άδοξα έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο μπάσκετ - Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο β' ημίχρονο καταγγέλλοντας τη διαιτησία

Ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε πριν την ώρα του, καθώς στην ανάπαυλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενημέρωσαν τους διαιτητές ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στον Ολυμπιακό δήλωναν εξοργισμένοι με τη διαιτησία του αγώνα, καθώς είχαν χρεωθεί με 13 φάουλ ενώ ο ΠΑΟ είχε μόλις πέντε και έτσι σε συνεννόηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους αποφάσισαν να μην αγωνιστούν.

«Παίξτε μόνοι σας» λένε οι Ερυθρόλευκοι σε Παναθηναϊκό, διαιτητές και ΕΟΚ έπειτα απο τον μισό ημιτελικό. Διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 15 πόντων (40-25). Τι λένε οι… αριθμοί της διαιτησίας; Λένε 5-13 φάουλ και 10-2 βολές με πρώτο τον… γηπεδούχο.

Και αυτή τη φορά αποφάσισαν να κάνουν κάτι, που δεν έχει προηγούμενο. Να φύγουν απο το παρκέ, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό όχι τη δυσαρέσκεια αλλά την οργή τους. «Παίξτε μόνοι σας» λένε οι Ερυθρόλευκοι σε Παναθηναϊκό, διαιτητές και ΕΟΚ έπειτα απο τον μισό ημιτελικό. Και ήδη είναι στο λεωφορείο για την επιστροφή τους στο ΣΕΦ!

Τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο; Ένας μονόλογος του Παναθηναϊκού ο οποίος πήρε προβάδισμα 15 πόντων (40-25). Και όσο για τους αριθμούς που σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν και τη διαιτησία;  Αυτοί λένε 5-13 φάουλ και 10-2 βολές με πρώτο τον γηπεδούχο. Εννοείτε πως η απόφαση του Ολυμπιακού, προκύπτει απο τους ιδιοκτήτες του οι οποίο και επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τα μέλη της ομάδας. «Φεύγουν απο το γήπεδο. Κάνουν μπάνιο ήδη» έλεγε προ ολίγου στην τηλεόραση μέλος της ομοσπονδίας Θόδωρος Βιδάλης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός είδε τον Γιάνις Τίμα, να συμπληρώνει δύο φάουλ στα πρώτα 19 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Είδε επίσης στις ενάρξεις των δύο περιόδων, προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να έχει σε βάρος του 3 και 2 φάουλ αντίστοιχα. Δεν το λες σαφώς και συνηθισμένο όλο αυτό.

Απο την άλλη, η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος και το σκορ λέει πολλά για την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. «Πρέπει η Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της. Τέλος πια με αυτή την κατάσταση» έλεγε ο Χρήστος Σταυρόπουλος εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό.