Άφωνους αφήνουν οι "σύγχρονες" αντιλήψεις του Πάπα Φραγκίσκου για τις αμβλώσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να δείχνει ένα πιο «φρέσκο» και με σύγχρονες αντιλήψεις πρόσωπο αλλά η δήλωση του για τις αμβλώσεις μόνο σύγχρονες δεν είναι.

Ο Πάπας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν έκτρωση πως «προσλαμβάνουν» έναν πληρωμένο δολοφόνο…

«Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι σαν να εξαλείφεις κάποιον. Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο Ποντίφικας απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Το να ξεφορτώνεσαι ένα ανθρώπινο ον, είναι σαν να προσφεύγεις σε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα», σημείωσε επίσης κατά την ομιλία του, που ήταν επικεντρωμένη στη βιβλική εντολή «ου φονεύσεις».

Ο Πάπας επέκρινε επίσης «την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής» εξαιτίας των πολέμων, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και του αποκλεισμού, προτού προσθέσει στον κατάλογο αυτό την άμβλωση «στο όνομα της διαφύλαξης άλλων δικαιωμάτων».

«Όμως πώς μια πράξη που αφαιρεί μια αθώα ζωή μπορεί να είναι θεραπευτική, πολιτική ή πολύ απλά ανθρώπινη;» διερωτήθηκε ο Ποντίφικας.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ