Αυστηρό lockdown στην “κόκκινη” Αττική: Κλειστά τα Λύκεια, ανοιχτά τα Γυμνάσια

Click away στο λιανεμπόριο – Αγορές με ραντεβού σε ένδυση, υπόδυση

lockdown Αττική

Η νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, και δη η έξαρση της πανδημίας στο λεκανοπέδιο, “κλείδωσε” την απόφαση για αυστηρό lockdown στην Αττική – γεγονός που σημαίνει ότι την Δευτέρα δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια και ότι από αύριο η αγορά επιστρέφει στο click away.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ακολουθώντας την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ότι από αύριο στις 6 το πρωί στην Αττική – όπως και σε όλες τις “κόκκινες” περιοχές κλείνουν τα καταστήματα  τα οποία θα λειτουργούν ξανά με click away. Ειδικά όμως για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία προβλέπεται η λειτουργία τους με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού, δηλαδή με τη μέθοδο του click in shop.

Κλειστά Λύκεια, ανοιχτά Γυμνάσια στην Αττική

Για τα σχολεία η απόφαση προβλέπει να ανοίξουν τα Γυμνάσια αλλά να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια στις “κόκκινες περιοχές”, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, ειδικά για την Αττική, παραμένει στο ισχύον πλαίσιο από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Για τις υπόλοιπες “κόκκινες” περιοχές θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα. Η εξαίρεση στην Αττική αποφασίστηκε λόγω του ότι πρόκειται για μητροπολητική περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις και το ενδεχόμενο συνωστισμού σε συγκεκριμένες ώρες.

Ανοιχτά θα παραμείνουν και θα λειτουργούν μόνον με ραντεβού τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ.

Επίσης, όλα τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου  προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και δρόμους.

Η απόφαση για αυστηρότερα μέτρα στην Αττική, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ελήφθη λόγω της οριζόντιας εκτεταμένης διασποράς του ιού σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του λεκανοπεδίου.

Ανοιχτά και τα Λύκεια στις “κίτρινες” περιοχές

Στις περιοχές της χώρας που δεν βρίσκονται στην “κόκκινη”, αλλά παραμένουν στην λιγότερο επιβαρυμμένη, την “κίτρινη” ζώνη, θα ανοίξουν από Δευτέρα όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των Λυκείων.

Ανοιχτά θα είναι στις ίδιες περιοχές και τα καταστήματα.

Oι 10 περιοχές που μπαίνουν από αύριο στο “κόκκινο”

Στο «κόκκινο», επίπεδο Β, μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί, εκτός από την Αττική, και οι εξής περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.

Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ έως τις 8 Φεβρουαρίου και τότε θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Καμία δημοσίευση για προβολή