Αισιοδοξία και κέρδη επιστρέφουν στην Wall Street

Η Wall Street μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις, φαίνεται να επιστρέφει με κερδοφορία, μετά από πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα πλησιάζουν στην υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας «πρώτης φάσης».

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν σχετικά με το ύψος των δασμών που πρέπει καταργηθούν, σύμφωνα με το Bloomberg, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2020.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος θέλει και χρειάζεται μια εμπορική συμφωνία πριν από τις εκλογές και όχι μετά», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management Company. «Αυτός (ο Τραμπ) πρέπει να έχει κάτι να πάει στο εκλογικό σώμα το 2020».

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία το περασμένο διάστημα είχαν επιτρέψει στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να καταγράψουν συνεχόμενα ρεκόρ, επιδόσεις όμως που σταμάτησαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, μετά τις αρνητικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑΚίνας που επιδεινώθηκαν κι από τις αναταράξεις στο Χονγκ Κονγκ.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή