Αισιοδοξία και κέρδη επιστρέφουν στην Wall Street

Η Wall Street μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις, φαίνεται να επιστρέφει με κερδοφορία, μετά από πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα πλησιάζουν στην υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας «πρώτης φάσης».

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν σχετικά με το ύψος των δασμών που πρέπει καταργηθούν, σύμφωνα με το Bloomberg, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2020.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος θέλει και χρειάζεται μια εμπορική συμφωνία πριν από τις εκλογές και όχι μετά», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management Company. «Αυτός (ο Τραμπ) πρέπει να έχει κάτι να πάει στο εκλογικό σώμα το 2020».

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες για εμπορική συμφωνία το περασμένο διάστημα είχαν επιτρέψει στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street να καταγράψουν συνεχόμενα ρεκόρ, επιδόσεις όμως που σταμάτησαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, μετά τις αρνητικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑΚίνας που επιδεινώθηκαν κι από τις αναταράξεις στο Χονγκ Κονγκ.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.