Άκαρπη απέβη η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη- Ήταν άδειο

Άκαρπη απέβη η σημερινή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη. Το σπίτι ήταν άδειο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το γεγονός αυτό, από μερίδα εισαγγελικών λειτουργών, ερμηνεύεται ως επαλήθευση των υπονοιών ότι επρόκειτο να εγκαταλείψει μόνιμα την Ελλάδα και για το λόγο αυτό είχε εξαφανιστεί κάθε πιθανό στοιχείο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του ή σε βάρος τρίτων προσώπων.

Αντίθετα, νομικοί κύκλοι, συνδέουν την σημερινή ενέργεια των εισαγγελέων διαφθοράς για έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη, με τις χθεσινές δηλώσεις του περί άσκησης πιέσεων προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο Νίκος Μανιαδάκης είχε πει ότι από τους εισαγγελείς διαφθοράς του ζητήθηκε να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κάτι το οποίο όμως αρνήθηκε να πράξει.

Παράλληλα, ο ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν την ενέργεια αυτή από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, ως μια σπασμωδική πράξη αφ΄ ενός εκφοβισμού και αφετέρου αντεπίθεσης και αμηχανίας. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη αναζητώντας στοιχεία που να σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες της  Novartis  λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή