Ακόμα και υπουργούς “επιστρατεύει” στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές 2019 έχει ήδη κλειδώσει η θέση για την Εφη Αχτσιόγλου, ενώ η λίστα του ψηφοδελτίου θα περιλαμβάνει πολλά ονόματα υπουργών.

Εκτός από την Εφη Αχτσιόγλου, θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουν φυσικά και οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η αμφιθυμία του πρωθυπουργού όσον αφορά τον χρόνο των εθνικών εκλογών, έχει παγώσει την προετοιμασία και της υπόλοιπης λίστας για τις ευρωεκλογές. Για παράδειγμα η υποψηφιότητα της Ελενας Κουντουρά δεν μπορεί να κλείσει, παρά την εκπεφρασμένη θέληση της υπουργού Τουρισμού με μετακομίσει στις Βρυξέλλες, αφού θα πρέπει να παραιτηθεί προηγουμένως από την ελληνική Βουλή, γεγονός  που θα στερήσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, από μια κρίσιμη ψήφο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σπύρο Δανέλλη.

Μόνη ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα για να μετριάσει τις εντυπώσεις, είναι η κινητοποίηση των απρόθυμων και απογοητευμένων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος του 2015, που σε διαφορετική περίπτωση θα επέλεγαν την αποχή. Και ενδεχομένως αυτή η συμμετοχή, να του επιτρέψει να κερδίσει ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, με μικρότερη διαφορά από τη ΝΔ από όσο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, που με την σειρά του θα του επιτρέψει να «τρενάρει» τις εθνικές εκλογές έως το Φθινόπωρο.

Σε αντίθετη περίπτωση, και στην περίπτωση που η διαφορά είναι μεγάλη, ορισμένοι δεν αποκλείουν να στηθούν οι κάλπες ακόμα και στην αρχή του καλοκαιριού, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει στην εκλογική αναμέτρηση χαρακτήρα «επιβίωσης» της Αριστεράς.  Ποντάροντας δηλαδή στο αντιδεξιό συναίσθημα μιας μερίδας του εκλογικού σώματος.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ ετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές, χωρίς να αποκλείει καθόλου και το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού- αν και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο- και ήδη από χθες ανακοίνωσε και τους υπόλοιπους υποψηφίους ευρωβουλευτές.  Ενώ οι πληροφορίες θέλουν το εκλογικό επιτελείο της Πειραιώς να έχει ολοκληρώσει και τις ετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή