Αλάρμ στις αγορές: Υποχωρεί το ευρώ κάτω από τα 1,15 δολάρια

ΩΡΑ 10:00. Σημαντικές πιέσεις αντιμετωπίζει το ευρώ μετά τις διαρροές περί ανησυχιών από πλευράς ΕΚΤ για την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Τουρκία.

Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί κάτω από τα 1,15 δολάρια. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο υποχωρούσε κατά 0,55% στα 1,1465 δολάρια, ενώ άρχισε τις πρωινές συναλλαγές στα επίπεδα των 1,1528 δολαρίων.

Και η τουρκική λίρα σημείωσε σήμερα ένα νέο ιστορικό χαμηλό εν μέσω της κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

liraaaaa.png

Συνεπεία τούτων, οι επενδυτές αναζητούν παραδοσιακά ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και το γεν.
Οι Τούρκοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το νέο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοινώνεται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

«Για τις πιέσεις στο ευρώ εικάζω ότι σχετίζεται με την πτώση της τουρκικής λίρας», αναφέρει ο Raymond Lee, του Kapstream Capital στο Σίδνεϊ. «Αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται για ένα συστημικό ζήτημα, αλλά περισσότερο για μια αντίδραση της αγοράς σε αιφνίδια γεγονότα».

Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, που αναφέρεται στην ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, στη UniCredit SpA και στη BNP Paribas SA.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr/Bloomberg

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.