Άλμπερτ Μπουρλά: Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό θα αρχίσει να διανέμεται ελάχιστες ώρες μετά την έγκρισή του – Εχουν ήδη παραχθεί 20 εκατ. δόσεις

Μπουρλά Pfizer

Ζήτημα ωρών θα είναι η διανομή του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό από τη στιγμή που θα εγκριθεί, όπως δηλώνει ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «ήδη έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται».

Μιλώντας στο Sky News, ο Αλμπερτ Μπουρλά τόνισε ότι η Pfizer είναι έτοιμη για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊό σε διάστημα λίγων ωρών αφότου λάβει την επίσημη έγκριση.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού επισήμανε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες μέρες».

Συμπλήρωσε ότι η Pfizer θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη διανομή των πρώτων 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που είναι ήδη έτοιμες.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι τα εμβόλια για τον κορονοϊό θα αποστέλλονται στις χώρες μόλις λάβουν έγκριση από τις υγειονομικές αρχές, αυξάνοντας την πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης». Έστειλε πάντως το μήνυμα ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός, καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

«Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ». «Ας είμαστε υπομονετικοί και σύντομα αυτό θα τελειώσει», υπογράμμισε.

Καμία δημοσίευση για προβολή