“Αλέξη κάνε κάτι”. Σε απόγνωση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το εσωκομματικό μπάχαλο και τα αντικρουόμενα πυρά

εν υπάρχει λύση για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχεδόν καθημερινά είναι τα θερμά επεισόδια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακαλωτικοί εναντίον Πολακικών, Πολακικοί εναντίον Τσακαλωτικών, Μπιστικοί εναντίον Κοτζιακικών και τούμπαλιν. Από το δεπανενταγουστιάτικο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέχρι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ευκαιρία για καβγά βρίσκεται.Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τον πρώην στρατηγικό του σύμβουλο Ν. Καρανίκα ο οποίος ξιφουλκεί στα social media.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της παλιάς και της νέας φρουράς, του απευθύνουν, όπως μεταφέρουν στο economico, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπει μια τάξη στο κόμμα. Οι κυριακάτικες εφημερίδες ήταν γεμάτες δημοσιεύματα για τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ενέτεινε τον προβληματισμό των ‘βαρώνων” της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλές προσδοκίες έχουν επενδυθεί στο συνέδριο που, λόγω πανδημίας, μπορεί να γίνει ψηφιακά ή, έστω κατά το ήμισυ, ψηφιακά. Εκεί θα εκλεγεί νέος γραμματέας (φαβορί ο Ν.Ηλιόπουλος) και θα ανανεωθεί η σύνθεση των οργάνων. Θα έχει προηγηθεί, πιθανότατα, ανασχηματισμός τομεαρχών με μεγάλο ερώτημα ποια θα είναι η τύχη του Νίκου Παππά, ο οποίος δεν δείχνει καθόλου πρόθυμος να κάνει πίσω.

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο συζητιούνται αλλά λύσεις δεν έχουν βρεθεί, ενώ η υπόθεση Παπαδημούλη έχει (προς το παρόν;) ξεχαστεί. Στο μεταξύ υπάρχει καθυστέρηση και στην αναδιοργάνωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Επρόκειτο το νέο διαδικτυακό κανάλι να εκπέμψει αρχές Σεπτέμβρη και τώρα μιλάνε για το τέλος του επόμενου μήνα και βλέπουμε.

Πολλά θα κριθούν από το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων. Αν μέσω έξαρσης της πανδημίας και της ύφεσης, ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει υποστεί φθορά, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για τον ΑλέξηΤσίπρα. Πάρα πολύ.

Καμία δημοσίευση για προβολή