Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας επιβάλλει τη γραμμή της διεύρυνσης

Η συνεδρίασε της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου με τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την προοδευτική συμμαχία ως στρατηγική επιλογή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφραζει πλέον την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πρέπει να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχισή του με την ευρεία εκλογική του βάση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το νέο “κόμμα” που θέλει να δημιουργήσει ο Τσίπρας είναι σίγουρο ότι θα έχει τον ίδιο αρχηγό, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγχόμενη κατά τα 3/4 από τον ίδιο, το θέμα είναι εάν θα γίνει κάτι εντελώς νέο – με νέο όνομα – ή θα προκύψει μια διεύρυνση του υφιστάμενου.

Ορισμένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για την ανάγκη να συγκροτηθεί ομάδα παρακολούθησης της νέας κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισαν, έχει αναπτύξει “μεγάλες ταχύτητες” και σε διάφορα πεδία ταυτόχρονα, από τις πρώτες ώρες ανάληψης της εξουσίας.

Ανάμεσα στα στελέχη που φέρονται να φιλοδοξούν να ενταχθούν στη νέα ηγετική ομάδα του χώρου είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε νούμερο δύο ανάγεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ