Αλλάζει “ρότα” η φον ντερ Λάιεν για το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά – Νέα ονομασία, ίδιο το περιεχόμενο

Συζήτηση για την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου «Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» που έχει ανατεθεί στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά έχει ανοίξει στις τάξεις της Κομισιόν, ενώ και ο ίδιος ο Ελληνας Επίτροπος φέρεται να επιθυμεί και να επιδιώκει μια τέτοια εξέλιξη.

Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το «ποτήρι» των αντιδράσεων για την πολυσυζητημένη απόφαση της νέας Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, φαίνεται ότι ήταν η δήλωση της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν ότι «αποτελεί νίκη της Ακροδεξιάς ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του έλληνα Επιτρόπου. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η μετανάστευση προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων και αυτό επιβεβαιώνει την ιδεολογική μας νίκη” δήλωσε η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο κάδρο των αντιδράσεων που οδηγούν τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν να δηλώνει τώρα διαθέσιμη για έναν «ανοικτό διάλογο» για το θέμα, προστέθηκε και η αιχμηρή αντίδραση του προκατόχου της κ. Γιουνκέρ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του αρέσει η ιδέα «ότι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής αντιτίθεται στην μετανάστευση. Το να αποδέχεσαι όσους έρχονται από αλλού, είναι μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», σημείωσε προσθέτοντας πως ο τίτλος του χαρτοφυλακίου θα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλες εμφανίζουν τη νέα πρόεδρο να προσανατολίζεται στην αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου, που σημειωτέον δεν είναι απλά ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά ο τίτλος της αντιπροεδρίας που έχει αναλάβει (“Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”). Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η απόφασή της αυτή να ανακοινωθεί στην ακρόαση που έχουν ζητήσει για το θέμα από την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, μεθαύριο 19 Σεπτεμβρίου οι ομάδες των σοσιαλδημοκρατών, των πράσινων και των κεντρώων της Renew Europe.

Ούτως ή άλλως, πάντως, στο κλίμα αυτό είναι θετικό που ο ίδιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει εισηγηθεί την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου του.

Καμία δημοσίευση για προβολή