Άλμα 11,37% για τον Dow Jones -Στο 9,38% o S&P, στο 8,12% o Nasdag

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άλμα 2.112,98 μονάδες ή 11,37% και έκλεισε στις 20.704,91 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 209,93 μονάδες ή 9,38% στις 2.447,33 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσέθεσε 557,18 μονάδες ή 8,12% στις 7.417,86 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones οι 29 έκλεισαν σε ανοδικό έδαφος και μόνο η Verizon Communications υποχώρησε (-0,64%).

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Chevron με άλμα 22,74% στα 66,55 δολ. και ακολούθησαν American Express με άνοδο 21,88% στα 84,05 δολ. και Boeing στα 127,68 δολ. με κέρδη 20,89%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αμερικανικές επιχειρήσεις γνώρισαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους από τη Μεγάλη Ύφεση, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της εταιρείας ερευνών IHS Markit.

Η έρευνα της Markit έδειξε μικρή υποχώρηση της δραστηριότητας στη μεταποίηση και βουτιά της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών που έχει πληγεί πιο σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,2 μονάδες από 50,7 μονάδες, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, ο κλάδος των υπηρεσιών κατέρρευσε καθώς πολλές αλυσίδες λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή περιόρισαν δραματικά τη λειτουργία τους εν μέσω της επιδημίας.

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες βυθίστηκε στις 39,1 μονάδες τον Μάρτιο από 49,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί από την έναρξη καταγραφής ανάλογων στοιχείων τον Οκτώβριο του 2009.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.