Αλμυρές αυγοφέτες ή η παγκοσμιοποίηση του τηγανητού ψωμιού!

    Η παγκοσμιοποίηση του τηγανητού ψωμιού.

    Στην Αγγλία τα ξέρουν ως “french toast” (γαλλική φρυγανιά). Στην Γαλλία είναι γνωστά ως “pain perdu” (χαμένο ψωμί). Στην Γερμανία, στις σκανδιναβικές χώρες, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία τα φτιάχνουν με διαφορετικά ονόματα. Εμείς πάλι τα λέμε απλώς αυγοφέτες.

    Γιατί μια τόσο απλή συνταγή ρίζωσε στις κουζίνες όλου του κόσμου; Μάλλον γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Και θέλει επίσης να μην πετιέται τίποτα. Το ψωμί που μπαγιάτευε είτε στο αγροτόσπιτο της νότιας Γαλλίας είτε στο σπιτάκι της βόρειας Ελλάδας, έπρεπε με κάθε τρόπο να αξιοποιηθεί. Για να ξαναζωντανέψει έπρεπε να μουσκέψει για να μαλακώσει, και τι καλύτερο γι΄αυτό το σκοπό από το αυγό που θα το έκανε και πιο θρεπτικό.

    Δείτε τί ακριβώς είναι οι ελληνικές αυγοφέτες και  πως μπορείτε να τις απολαύσετε ΕΔΩ:https://www.tastyday.gr/almyres-aygofetes/

    Καμία δημοσίευση για προβολή