Ανάσα για το Χρηματιστήριο - Στις 510 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Τα Διεθνή Χρηματιστήρια δεν φαίνεται να έχουν εντυπωσιαστεί από τη στήριξη των 750 δισ. της ΕΚΤ

Ώρα14:00- Αν και το νέο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ δεν έχει ηρεμήσει (όλες τουλάχιστον) τις ευρωπαϊκές αγορές, εντούτοις η ελληνική αγορά φαίνεται να έχει βελτιωθεί ελαφρώς.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις καθώς το νέο προσωρινό πρόγραμμα αγοράς εταιρικών και κρατικών ομολόγων ύψους 750 δισ. ευρώ της ΕΚΤ, θα συμπεριλάβει και τις αγορές ελληνικών ομολόγων. 

Σταθερά ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, κρατώντας τα επίπεδα πάνω από τις 500 μονάδες, εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου επιλεγμένων τίτλων του.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,64% στις 509,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 4,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.231,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,78% στις 293,38 μονάδες.

Η Motor Oil σημειώνει κέρδη 12,56%, με τον ΟΤΕ να είναι στο +11,55% και τη ΔΕΗ στο +9,09%. Άνοδο 7,48% σημειώνει ο Μυτιληναίος, η Πειραιώς είναι στο +6,15%, η Alpha Bank στο +5% και οι Σαράντης και Titan στο +4,09% και +4,8% αντίστοιχα. Άνω του 3% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Coca Cola.

Τα κέρδη σε Eurobank, Aegean, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ ξεπερνούν το 2%, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +0,82%. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται κινούνται οι Λαμδα, Jumbo και Φουρλής.

Παρά την πρωινή θεαματική άνοδο, τις μεσημεριανές ώρες τα Διεθνή χρηματιστήρια μαζεύουν τα κέρδη τους. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί -1,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει -2,5%, στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά κατά 1,3%. Αρνητικά γυρίζει και η Μαδρίτη, με τον ΙΒΕΧ να χάνει 0,2%. Ανοδος 1,6% στο Μιλάνο. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει -1,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 15,5%, στα 23,54 δολάρια ανά βαρέλι, το μπρεντ κερδίζει 9%, στα $27,12, ενώ ο χρυσός, με μικρή άνοδο κατά 0,5%, διαμορφώνεται στα 1.484,80 δολάρια/ουγγιά.

Κέρδη καταγράφουν τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί 22,8 μονάδες βάσης, στο 0,13%, ενώ του γερμανικού 10ετούς κινείται 4,8 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο -0,27%.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι Διεθνείς αγορές δεν έχουν εντυπωσιαστεί από τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.