Ανατροπή στους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης φέρνει το «βαρίδι Πολάκης» - Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή στους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης φέρνει το «βαρίδι Πολάκης», καθώς η συμπεριφορά του προκαλεί μόνο φθορά στο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

Είναι ενδεικτικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να προαναγγείλει θετικά φορολογικά μέτρα «που θα έρθουν μετά το Πάσχα», σε μια προσπάθεια να η δυσμενής ατζέντα της επικαιρότητας.

Ο ίδιος ο κ. Πολάκης εμφανίζεται αμετανόητος και αναγορεύει εαυτόν σε «γνήσιο εκφραστή της Αριστεράς», στηριζόμενος στον πρωθυπουργό που για μια ακόμη φορά υιοθέτησε το ήθος και τη συμπεριφορά του υβριστή υπουργού, με σοβαρό πολιτικό κόστος για τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Και ενώ το ερώτημα είναι κατά πόσον η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταπιεί «αμάσητο» το ήθος Πολάκη, στηρίζοντάς τον στη Βουλή, κατά τη διαδικασία της μομφής εναντίον του, για την ώρα τουλάχιστον 8 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τα περισσότερα «περιφερειακά») «αδειάζουν» δημόσια τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητώντας να ανακαλέσει. Ιδού οι σχετικές δηλώσεις:

– Ανδρέας Ξανθός: Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό ήταν προφανές. Κυρίως, ήταν μια αχρείαστη δήλωση, που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που -κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας. Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα»

– Παναγιώτης Κουρουμπλής «Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο»

– Νίκος Φίλης: «ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

– Θεοδόσης Πελεγρίνης «η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρα δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση»

– Χρήστος Σιμορέλης: Ήταν άστοχο από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, έως και ολίσθημα θα έλεγα η ανάρτηση που έκανε στο twitter και ανέβασε το ΦΕΚ με το οποίο προσλήφθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν γιατρός στο Ε.Σ.Υ… Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση.

– Γιάννης Μπαλάφας: Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω»

– Στέλιος Κούλογλου: ο κ. Πολάκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και τώρα στην προεκλογική εκστρατεία».

– Αντώνης Ρέλλας: «Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση».