Αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι από την Κομισιόν - Τι απαντούν οι Βρυξέλλες...

Αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο σύμφωνα με την Κομισιόν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αναζητά παράταση ευελπιστώντας σε μία τρίτη προσπάθεια κύρωσης της συμφωνίας.

Η παράταση του Brexit απαιτεί την έγκριση των 27 υπόλοιπων χωρών μελών της ΕΕ, τα οποία συνεδριάζουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Οι επιλογές τώρα είναι μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.  Η Μέι μεταβαίνει αύριο Πέμπτη 21/03 στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τις επιλογές που υπάρχουν.

H δυνητική καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ήταν νομικά και πολιτικά δύσκολη, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για τρίμηνη παράταση της διορίας εξόδου, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που έχει το Reuters.

Αυτό που σημειώνει η Κομισιόν είναι ότι, οι βασικές επιλογές για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι πριν τις 23 Μαΐου, η τουλάχιστο μέχρι το τέλος του 2019 οπότε και απαιτείται να γίνουν ευρωεκλογές και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ