Ανέκαμψε η Wall Street μετά τη σημαντική πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Με πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street

Ανέκαμψε χθες η Wall Street μετά τη σημαντική πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και την αιφνιδιαστική παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας που δεσμεύτηκε την να ξεκινήσει ένα προσωρινό πρόγραμμα αγοράς μακροπρόθεσμων ομολόγων προκειμένου να “αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς”.

Τα “απόνερα” της παρέμβασης της BoE έφτασαν έως την άλλη άκρη του Ατλαντικού, οδηγώντας σε αποκλιμάκωση και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εγείροντας ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε ενδεχομένως να σηκώσει λίγο το πόδι από το “γκάζι” όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων.

  • Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, παρότι έκλεισε χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, κατέγραψε σήμερα την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον Ιούλιο και έσπασε το εξαήμερο πτωτικό σερί του, προσθέτοντας 548,75 μονάδες ή 1,88% και τερματίζοντας στις 29.683,74 μονάδες.
  • Τέλος στην πτώση μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις έβαλε και ο ευρύτερος S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.719,04 μονάδες, με κέρδη 1,97%.
  • Ισχυρή άνοδο άνω του 2% σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος με άλμα 222,13 μονάδων ή 2,05% τερμάτισε στις 11.051,64 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips, στο κόκκινο τερμάτισε μόνο η Apple, με τον τίτλο του τεχνολογικού κολοσσού να γράφει απώλειες 1,27%. Όλες οι υπόλοιπες μετοχές του δείκτη έκλεισαν με κέρδη, με τις Home Depot (+5,02%), Boeing (+4,65%) και Walt Disney (+3,70%) να οδηγούν την κούρσα.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 4,7% στα 82,15 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 2,1% στα 1.670 δολ./οz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1,5% έναντι του ευρώ στο 0,9740 δολ.

Περισσότερες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή