Ανέκτησε τις 860 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά έντονα ανοδικά 

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανέκτησε τις 860 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά έντονα ανοδικά  και έχοντας στο πλευρό του και το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών, οι οποίες επίσης επιχείρησαν ανάκαμψη.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,31%, στις 2.067,95 μονάδες, ενώ στο +0,15% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.402,95 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,17% στις 563,33 μονάδες.

  • Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,80%, ενώ ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,59%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,38%

Το θετικό είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος ανέκαμψε σήμερα, μετά το «κόκκινο σερί» από τις 26 Απριλίου. Στις 17 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε, μόνο δύο είναι θετικές, με τον κλάδο να έχει βρεθεί σε ένα πρωτοφανή κλοιό ρευστοποιήσεων που η αγορά αναζητά το τέλος του. Και όπως εκτιμάται από τους περισσότερους αναλυτές, αν και οι εκτιμήσεις δεν είναι θετικές προς ώρας, για το τέλος των ρευστοποιήσεων, χωρίς τον κλάδο δεν μπορεί το ΧΑ να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που εμφανίζει στο ίδιο διάστημα.

Στο ταμπλό, η Eurobank έκλεισε με άλμα 5,48%, με την Εθνική και τον ΟΛΠ να ακολουθούν με +4,46% και +4,42% αντίστοιχα. Κέρδη 3,35% σημείωσε η Alpha Bank, με τις ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo να κλείνουν με άνοδο ανώτερη του 2%.

Άνω του +1% έκλεισαν οι Coca Cola, Quest, Λάμδα, Πειραιώς, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ. Στον αντίπδοα, μικρές απώλειες σημείωσαν οι Aegean και ΕΥΔΑΠ, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Βιοχάλκο να χάνουν πάνω από 1%. Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε σήμερα 2,30% και ο ΟΤΕ έχασε 3,11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή