Ανοδικά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης ''φλερτάροντας'' με τις 870 μονάδες

Ανοδικά έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στις τράπεζες αλλά και σε συγκεκριμένους τίτλους, για τους οποίους αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα και τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με τις 870 μονάδες.

Η επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις αγορές με το 7ετές ομόλογο με επιτόκιο 1,9% και με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ ασφαλώς ενισχύει την ψυχολογία των αγοραστών, με την αγορά ωστόσο να κρατά επιφυλακτική στάση μέχρι να ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το ερχόμενο Σάββατο. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 868,01 μονάδες με άνοδο 1,41% ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,6 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο δίωρο της διαπραγμάτευσης ήταν αυτό που «ανέβασε» το χρηματιστήριο σήμερα, αφού από τις 15:00 και μετά πραγματοποιήθηκαν «επιθέσεις» αγορών που ανέβασαν σημαντικά τον τζίρο.

Αναλυτικά

Στον Large Cap σημειώνονται τα μεγαλύτερα κέρδη, συμπεριλαμβανομένων της Μυτιληναίος με +2,35% και Lamda Development με +2,01%, αλλά και των Coca-Cola με +2,40% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με +2,84%. Η ΔΕΗ ξεχώρισε σήμερα, αφού από το -1,15% έκλεισε στο +4,62%, ενώ με κέρδη 2,37% έκλεισε και ο ΟΠΑΠ. Με κέρδη 3,88% η Εθνική Τράπεζα, άνοδος 3,44% για την Τράπεζα Πειραιώς, κέρδη 1,66% για τη Eurobank και άνοδος 0,12% για την Alpha Bank.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.