Ανοδικά έκλεισαν την Πέμπτη τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ανοδικά έκλεισαν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα ελπιδοφόρα μηνύματα από το πεδίο της έρευνας για το εμβόλιο μαζί με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, έδωσαν τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στο ηθικό των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,97%, με τις μετοχές των τραπεζών να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξης του 4,3%.

Ανοδικά κινήθηκε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 1,34%. Άλμα πραγματοποίησε ο DAX στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 2,84%. Ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο 2,49%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσίασε άνοδο 2,88%.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η μετοχή της Associated British Foods <ABF.L> σημείωσε άνοδο 4,1%, αφού τα καταστήματα Primark σημειώνουν «ενθαρρυντικές και αυξημένες» πωλήσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,68% χαμηλότερα στα 1.767 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 0,69%.