Σερί ανόδου για το Χρηματιστήριο

Ανοδικά έκλεισε πάλι η Αθήνα προσεγγίζοντας τις 730 μονάδες. Χαρακτηριστικό της αγοράς, οι υψηλοί όγκοι μετοχών στις τραπεζικές μετοχές καθώς διακινήθηκαν 24 εκατ. μετοχές σε σύνολο 41 εκατ. μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 722,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31% ενώ οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 81,7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά διατηρεί τα υψηλά εξαμήνου και οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο. Το χρηματιστήριο προεξοφλεί ότι, ο νέος νόμος για την πρώτη κατοικία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου, όπως τονίζουν και τραπεζικές πηγές. Στηρίγματα, όμως, της αγοράς ήταν και οι ενεργειακές μετοχές, όπως Μυτιληναίος, ΔΕΗ εξαιτίας των προσφορών τους για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Αναλυτικά

Με άνοδο 0,65% η μετοχή της Alpha bank στα 1,389 ευρώ. Με άνοδο 1,67% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,70 ευρώ. Πτώση 0,15% για την Eurobank στα 0,655 ευρώ. Με πτώση 1,48% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,40 ευρώ. Κέρδη 1,48% ο Μυτιληναίος στα 8,91 ευρώ. Άνοδος 1,42% τα Ελ.πε στα 8,55 ευρώ. Κέρδη 1,94% η Βιοχάλκο στα 3,16 ευρώ. Με άνοδο 1,15% ο ΟΠΑΠ στα 8,80 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 81,7 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.