Ανοδικό σερί για το Χρηματιστήριο Αθηνών που έκλεισε στις 654 μονάδες

Καθαρά ανοδική η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους δείκτες να αγνοούν το επιφυλακτικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές και να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 654,39 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 653,27 μονάδων (+0,09%) και 659,20 μον. (+0,99%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,01%, στις 1.729,17 μονάδες, ενώ στο +2,29% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.090,76 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 409,55 μονάδες.

Εν όψει της λύσης για τις τράπεζες οι ξένοι παίρνουν θέσεις ενω αρκετοί δεν αποκλείουν εκλογές αφού φόροι ( Ενφια) και εκλογές δεν πάνε μαζί. Κατά ένα μέρος λοιπόν η άνοδος του χρηματιστηρίου αποτελεί προεξόφληση εκλογικών προσδοκιών καθώς για πρώτη φορά, η αγορά πλησιάζει τις 660 μονάδες, επίπεδα τιμών στα οποία αλλάζει η τάση.

Εφόσον δοθεί λύση και χρόνος στις τράπεζες για τα δάνεια, οι τράπεζες μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλότερες τιμές.

Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 5,58%, ανεβάζοντας μάλιστα τους ρυθμούς της μόλις ανακοίνωσε ότι δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, αλλά εναλλακτική πρόταση για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, ενώ άνω του 3% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ. Κέρδη 2,65% σημείωσε η ΔΕΗ, αν και βρέθηκε ακόμη και στο +4,64% ενδοσυνεδριακά, με την Πειραιώς να «μαζεύει» στο τέλος στο +2,14%.

Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Εθνική, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Aegean. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Motor Oil σημείωσε απώλειες 2,74%, με τις Grivalia, Eurobank και Τιτάν να κλείνουν με πτώση που ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Coca Cola και ΟΤΕ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ