Ανοδικό σερί για το Χρηματιστήριο Αθηνών που έκλεισε στις 654 μονάδες

Καθαρά ανοδική η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους δείκτες να αγνοούν το επιφυλακτικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές και να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 654,39 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 653,27 μονάδων (+0,09%) και 659,20 μον. (+0,99%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,01%, στις 1.729,17 μονάδες, ενώ στο +2,29% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.090,76 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 409,55 μονάδες.

Εν όψει της λύσης για τις τράπεζες οι ξένοι παίρνουν θέσεις ενω αρκετοί δεν αποκλείουν εκλογές αφού φόροι ( Ενφια) και εκλογές δεν πάνε μαζί. Κατά ένα μέρος λοιπόν η άνοδος του χρηματιστηρίου αποτελεί προεξόφληση εκλογικών προσδοκιών καθώς για πρώτη φορά, η αγορά πλησιάζει τις 660 μονάδες, επίπεδα τιμών στα οποία αλλάζει η τάση.

Εφόσον δοθεί λύση και χρόνος στις τράπεζες για τα δάνεια, οι τράπεζες μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλότερες τιμές.

Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 5,58%, ανεβάζοντας μάλιστα τους ρυθμούς της μόλις ανακοίνωσε ότι δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά, αλλά εναλλακτική πρόταση για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, ενώ άνω του 3% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ. Κέρδη 2,65% σημείωσε η ΔΕΗ, αν και βρέθηκε ακόμη και στο +4,64% ενδοσυνεδριακά, με την Πειραιώς να «μαζεύει» στο τέλος στο +2,14%.

Κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Εθνική, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Aegean. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Motor Oil σημείωσε απώλειες 2,74%, με τις Grivalia, Eurobank και Τιτάν να κλείνουν με πτώση που ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Coca Cola και ΟΤΕ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.