Άνοδος 1,06% στο Χρηματιστήριο, δείγμα των προσδοκιών που έχουν οι ξένοι επενδυτές για την Αθήνα

Η αγορά έκλεισε θετικά, δείγμα των προσδοκιών που έχουν οι ξένοι επενδυτές για την Αθήνα. Μια ημέρα μετά την απώλεια του 1 δισ. ευρώ και της κριτικής από τους δανειστές, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 703,91 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06%. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 58,6 εκατ. ευρώ.

Οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να είναι θετικοί για την Ελλάδα προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή ύστερα και από το μήνυμα που φρόντισε να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά:

Για μια ακόμα ημέρα οι τραπεζικές μετοχές είχαν τα ηνία με κορυφαία του χορού την μετοχή της Alpha bank που έκλεισε με άνοδο 6,5% στα 1,278 ευρώ. Κέρδη 1,36% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,569 ευρώ. Άνοδος 2,34% για την Eurobank στα 0,635 ευρώ. Κέρδη 1,09% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,395 ευρώ. Κέρδη 3,48% για την Μπέλα στα 14,88 ευρώ. Άνοδος 1,45% για την Lamda στα 6,31 ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% για την Γεκ- Τέρνα στα 4,885 ευρώ και Coca- Cola στα 30,75 ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.