Ανοίγει ο δρόμος για τις δεσμευτικές προσφορές της πώλησης των ΕΛΠΕ

Θετική εξέλιξη που θα διευκολύνει το επόμενο βήμα του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, το ότι δεν απαιτείται πλέον από τον υποψήφιο αγοραστή η υποβολή δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών του ομίλου.

Το θέμα είχε απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση πάρθηκε μετά από γνωμοδοτήσεις που δόθηκαν και από εξωτερικούς συνεργάτες.

- Διαφήμιση -

Η εξέλιξη αυτή αίρει και την τελευταία μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από το διαγωνισμό και ανοίγει το δρόμο για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον πρόσφατο σχεδιασμό, μέσα στο Δεκέμβριο (πιθανόν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο).

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν ανεπίσημα, αρμόδιες πηγές, που επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν σε ζητήματα Έρευνας και Παραγωγής, που λογικά θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «στο Κόκκινο” ο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Α. Ξενόφος ανέφερε ότι οι δεσμευτικές προσφορές πιθανόν να υποβληθούν ακόμη και στις αρχές του 2019.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις πιθανόν να θελήσουν από την πλευρά τους ένα μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να εκτιμήσουν τα τελευταία δεδομένα και να καθορίσουν τις δικές τους κινήσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει οι εταιρείες Vitol και Glencore.

Σε κάθε περίπτωση στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να καθοριστεί και η οριστική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στη χώρα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ