Ανοικτό το ενδεχόμενο υπαγωγής στη νέα ρύθμιση με 24 έως 48 δόσεις και οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου

Την πιθανότητα να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών που φτάνει από 24 έως και 48 δόσεις και των οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2019 φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στην αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής – το αργότερο ως τις 20 του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η  νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προβλέπει έως 24 δόσεις για τις τακτικές φορολογικές οφειλές (π.χ. φόρος εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ) και έως 48 δόσεις για τις έκτακτες φορολογικές οφειλές (π.χ. φόρος κληρονομιάς) και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, μπορούν να ενταχθούν σε αυτή  όλες οι οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες από την 1η Νοεμβρίου και μετά.

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν σειρά φορολογικών υποχρεώσεων,  όπως  η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ή δυο δόσεις του ΕΝΦΙΑ 2019.

Η νέα πάγια ρύθμιση

Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν για την πάγια ρύθμιση, για τις τακτικές φορολογικές οφειλές οι δόσεις μπορούν ακόμη και να διπλασιαστούν, δηλαδή από τις 12 να φθάσουν έως και τις 24 ενώ για τις έκτακτες φορολογικές οφειλές μπορούν να φθάσουν έως και τις 48, αντί για έως 24 που ισχύουν σήμερα. Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων ορίζεται με εισοδηματικά  κριτήρια. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέγουν για τακτικές φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος, περισσότερες από 12 δόσεις θα επιβαρύνονται με αυξημένο επιτόκιο κατά μια εκατοστιαία μονάδα. Το ίδιο θα ισχύει  και για όσους επιλέγουν να εξοφλήσουν έκτακτες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, σε περισσότερες από 24 δόσεις. Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων που δικαιούται ο οφειλέτης αποτελεί  συνάρτηση του ύψους της οφειλής αλλά και του ύψους του εισοδήματός του.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή