Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις – Όλοι μπορούν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με την εφορία

Στη διάθεση των πολιτών είναι από το απόγευμα της Πέμπτης, η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στην εφορία. Από την υπηρεσία αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης των ληξιπρόθεσμων προς τη φορολογική διοίκηση οφειλών τους, στις Ρυθμίσεις του Ν.4152/2013 και του Ν.4611/2019.

Συνδεθείτε με την πλατφόρμα μπαίνοντας ΕΔΩ 

Η νέα ρύθμιση διευκολύνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που θέλουν να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία.

  • Παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε πολύ μικρές και πολλές μηνιαίες δόσεις, προβλέπει πάγωμα όλων των κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσίες, ξεμπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών, σημαντικό κούρεμα των τόκων και των προσαυξήσεων αλλά και δυνατότητα ένταξης ακόμη και οφειλών που προκύπτουν εντός του 2019, από δηλώσεις παρελθόντων ετών οι οποίες υποβάλλονται εκπρόθεσμα.Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες αλλαγές :
  • μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 στα 20 ευρώ και, συνεπώς, αυξάνεται και ο αριθμός των δόσεων που δικαιούνται οι μικροφειλέτες των 500-3.500 ευρώ.
  • μόλις και ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση (μετά την αίτηση και πληρωμή της προκαταβολής) σταματούν αμέσως οι παλαιές κατασχέσεις.
  • εντάσσονται πλέον και επιχειρήσεις χωρίς κριτήρια εισοδήματος
  • μειώνεται και το μηνiαίο επιτόκιο των δόσεων από 5% σε 3%
  • εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών, εφόσον αφορούν παρελθόντα έτη –πλην του φόρου εισοδήματος 2018
  • μέσω προπληρωμής, εντάσσονται προαιρετικά και όσοι τυχόν αποκλείονται λόγω ύψους οφειλής.Παρά τις εντυπωσιακές αλλαγές πάντως, δύο στοιχεία παραμένουν ίδια με την παλιά ρύθμιση: εξαιρούνται από δόσεις, εκπτώσεις και «κουρέματα» (α) όσοι τηρούν με συνέπεια τις 100 δόσεις, αλλά και (β) όλοι όσοι εξοφλούν στην ώρα τους και δεν χρωστούν απολύτως τίποτε στην εφορία.

    Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι, έχουν τη δυνατότατα εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους να ανακτήσουν τα κλειδιά των τραπεζικών τους λογαριασμών για όσο χρόνο παραμένουν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Καμία δημοσίευση για προβολή