Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 10ετούς και 20ετούς ομολόγου του Κυπριακού Δημοσίου

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ενός 10ετούς και ενός 20ετούς ομολόγου του κυπριακού Δημοσίου.

Το Υπουργείο με το δανεισμό αυτό θα αποπληρώσει δάνειο που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 691 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και θα εξυπηρετήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τρέχουσας χρονιάς.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου», στην πρώτη έξοδο της χώρας για το 2020, η αρχική τιμολόγηση διαμορφώνεται στο 0,65% για το 10ετές (λήξης 2030) και 0,85% για το 20ετές (λήξης 2040), ποσοστά τα οποία κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα για το κόστος δανεισμού της Κύπρου.

Το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έδωσε εντολή στις BofA SECURITIES, CITI, GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL BANK και HSBC να προωθήσουν την έκδοση των παραπάνω ομολόγων.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του έτους 2020 προβλέπονται μεταξύ 2 – 2,25 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένης και της εξόφλησης του ΔΝΤ, ενώ τα ομόλογα ΕΜΤΝ «Euro Medium Term Note» θα αποτελέσουν τον κύριο όγκο χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση του έτους θα διενεργηθεί μέσω εγχώριων και διεθνών χρηματοδοτικών πηγών, σημειώνει σχετικά το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή