Αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου για τις καταγγελίες του… ΚΙΝ.ΑΛ

Σκληρή αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου ήταν το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της Μάλιστα της αναφοράς που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Η αναφορά αφορά ενδεχόμενες ευθύνες τριών στελεχών της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα των Προκόπη Παυλόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Στην υπόθεση αυτή αντέδρασε το Μαξίμου, εμπλέκοντας και τη Νέα Δημοκρατία.

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας,αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα»

«Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ δεν προκειται να λάβει μερος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί» ανέφεραν  πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας όσα ανέφερε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για τις «επιθέσεις του ΚΙΝΑΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. Σε ό,τι αφορά τον Προεδρο της Δημοκρατίας δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα» σημείωναν πηγές της Πειραιώς.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή