Ισχυρές ανοδικές τάσεις στην αγορά των φαρμακείων, με τις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων να σημειώνουν αύξηση πωλήσεων

Ισχυρές ανοδικές τάσεις κατέγραψε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου η αγορά των ιδιωτικών φαρμακείων, με τις περισσότερες κατηγορίες να σημειώνουν αύξηση πωλήσεων. Μάλιστα η αύξηση δεν είναι μόνο σε σχέση με την έντονα πτωτική εβδομάδα που είχε προηγηθεί αλλά σε σχέση και με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

Τα στοιχεία καταγράφονται στο σχετικό report, βασισμένο στα IQVIA Weekly Data, για την εβδομάδα: 30/03 – 05/04 που αποτυπώνει την επίπτωση των τελευταίων γεγονότων στην αγοραστική συμπεριφορά των ασθενών και καταναλωτών, από τα φαρμακεία λιανικής.

Σύμφωνα λοιπόν με τα IQVIA Weekly Data, την εβδομάδα 30/03 – 05/04, όλες οι κύριες προϊοντικές κατηγορίες που διακινούνται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων επανήλθαν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε πωλήσεις τεμαχίων, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (23/03 – 29/03). Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλή πορεία της αγοράς συνδέεται με την προσαρμογή των πολιτών στα νέα μέτρα και τη σταδιακή απόκτηση της συνήθειας των ελεγχόμενων μετακινήσεων, μετά το πρώτο σοκ από την επιβολή των μέτρων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Healthmag.gr

Δείτε επίσης

Καμία δημοσίευση για προβολή