Αντίστροφη μέτρηση για επιστράτευση γιατρών μετά και το σημερινό αδιέξοδο στην τηλεδιάσκεψη Κικίλια με γιατρούς

Άκαρπη ήταν η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων σε σχέση με το ζήτημα της προσφοράς υπηρεσιών από τους ιδιώτες γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης έληξε, ωστόσο ο κ. Κικίλιας δεν πήρε τις επιθυμητές απαντήσεις την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των ιατρών που έχουν προσφερθεί ανέρχεται μόλις στους 50 από τους 200 που ζητούσε η Πολιτεία.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη 150 γιατρών, όσων, δηλαδή,  χρειάζονται για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για την ενίσχυση του νοσοκομειακού συστήματος, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.

Χθες έληξε η διορία του 48ωρου

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας μόλις γύρω στους 60 γιατρούς είχαν ανταποκριθεί, δηλαδή πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 200 γιατρών και κυρίως παθολόγων, γενικών γιατρών, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων, που ζητούσε ο υπουργός Υγείας για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση.

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή