Αντίστροφη μέτρηση για ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” και την ένταξη στο πρόγραμμα “Γέφυρα”. Πότε λήγει η προθεσμία

Πρόγραμμα

Να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης των δόσεων, καλεί τους δανειολήπτες, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το υπουργείο Οικονομικών.

Μόλις δύο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι 9μηνης διάρκειας, το Σάββατο,  το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει μεγάλο και ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 150.000 αιτήσεις.

Ωστόσο, ακόμα κι αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δεν θα μπορέσουν να λάβουν από το πρόγραμμα την επιδότηση των δόσεων, εάν έχουν αρρύθμιστο «κόκκινο» δάνειο.

Συνεπώς, όσοι έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων, προκειμένου να το ρυθμίσουν.

Για τους υπόλοιπους δανειολήπτες, που είχαν εξυπηρετούμενο δάνειο όταν ξέσπασε η πανδημία, η επιδότηση θα ξεκινήσει μόλις λήξει η αναστολή πληρωμών για τα τραπεζικά δάνεια.

Στα τέλη Νοεμβρίου η καταβολή της επιδότησης

Εκτιμάται ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης έως και 90% και θα αφορά, συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του προγράμματος. Το δεύτερο τρίμηνο η επιδότηση είναι έως 80% και το τρίτο τρίμηνο διαμορφώνεται στο 70%

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κοροναϊού και έχουν δάνεια με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν κρατική επιδότηση για συνολικό χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής των πληρωμών δόσεων δανείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, www.keyd.gov.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή