Απαλλαγείτε από κάποιες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σας

Εκτός από το DNA μας, που καθορίζει την ταχύτητα και το βαθμό γήρανσης της επιδερμίδας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που είναι επιβαρυντικοί για το δέρμα μας.

Το DNA σας βεβαίως δεν μπορείτε να το αλλάξετε, μπορείτε όμως να απαλλαγείτε από κάποιες καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση.

Εκτός λοιπόν από το κάπνισμα και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, δείτε μερικά από τα καθημερινά λάθη που “καταστρέφουν” την επιδερμίδα σας, και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι.

Ύπνος

Η έλλειψη ύπνου επιβαρύνει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση. Έρευνες δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται με την υπέρταση, τον διαβήτη, την αύξηση του βάρους και τη δημιουργία ρυτίδων.

Η ζάχαρη

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν προκαλεί μόνο αύξηση του βάρους, αλλά και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, καθώς και θαμπάδα της επιδερμίδας. Η αιτία είναι η διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, κατά την οποία η ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα ενώνεται με πρωτεΐνες, σχηματίζοντας βλαβερά μόρια που καταστρέφουν το κολλαγόνο και μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Καθιστική ζωή

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της γήρανσης, πολλοί όμως την έχουν συνδέσει αποκλειστικά και μόνο με την απώλεια βάρους. Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά έχουν μακρύτερα τελομερή, έναν κυτταρικό δείκτη μακροζωίας.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε αλκοολούχο ποτό έχει αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα μας, ο αντίκτυπος όμως είναι αμελητέος εάν δεν υποκύψουμε σε υπερβολές και καταχρήσεις.

Επεξεργασμένα κρέατα

Τα συντηρητικά που περιέχουν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και το σαλάμι, μπορούν να απελευθερώσουν ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα, οι οποίες οδηγούν στην οξείδωση των κυττάρων και του DNA.

Δεν κάνετε σεξ

Το σεξ ανεβάζει τη διάθεση αλλά έχει και εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου. Παράλληλα, το σεξ μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε έως και 12 χρόνια νεότεροι!

 

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:  Healthmag.gr

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή