Απάντηση Πέτσα στην αντιπολίτευση: Εχουμε καταθέσει αίτημα για συμμετοχή στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επιδίωξε σήμερα η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της κ. Στέλιου Πέτσα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Αθήνα έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης», είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής της Ελλάδας στην επικείμενη διάσκεψη του Βερολίνου για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο κ. Πέτσας όνισε ότι τα “μνημόνια” που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη είναι παράνομα και άκυρα, ότι παραβιάζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή. Ανέπτυξε ξεκάθαρα τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, και κατέστησε σαφές -με τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητό- ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ερωτηθείς για ζητήματα που τέθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι συνολικά η χώρα μας βλέπει μία διαδικασία αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και γίνονται κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, στη χώρα μας μέσα στον Μάιο.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή