Απίστευτα πράγματα στην Τουρκία: Να πληρώσει πρόστιμο στον Ερντογάν καλείται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης – Μήνυση για… συκοφαντία

Πρόστιμο περίπου 14.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στην οικογένεια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) είναι υποχρεωμένος να καταβάλει πρόστιμο ύψους 142.000 τουρκικών λιρών διότι υποστήριξε ότι η οικογένεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιδόταν σε φοροδιαφυγή, δυνάμει δικαστικής απόφασης στην οποία αναφέρθηκε χθες το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δικαστήριο διέταξε τον κ. Κιλιτσντάρογλου να καταβάλει 100.000 λίρες στον πρόεδρο της Τουρκίας ως αποζημίωση και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα πρόσωπα που κατηγόρησε για φοροδιαφυγή.

Οι καταγγελίες του CHP

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ένας από τους γιους του και ακόμη ένας συγγενής του κ. Ερντογάν έκαναν μήνυση στον κ. Κιλιτσντάρογλου για συκοφαντική δυσφήμιση, απαιτώντας αρχικά να του επιβληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων λιρών. Το CHP είχε κατηγορήσει τότε ανθρώπους στο περιβάλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στη Νήσο του Μαν, αυτόνομο βρετανικό προτεκτοράτο που κατηγορείται συχνά πως διευκολύνει τη φοροδιαφυγή. Το CHP είχε δώσει την περίοδο εκείνη στη δημοσιότητα έγγραφα για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο κ. Ερντογάν απέρριψε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Μήνυση και στην Ακσενέρ

Οι μηνύσεις και αγωγές κατά πολιτικών αντιπάλων του φαίνεται ότι αποτελούν… συνήθεια για τον Ερντογάν, καθώς πρόσφατα μήνυσε την πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ, επειδή τον συνέκρινε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι και οι δύο προκαλούν κρίσεις για να ενισχύονται πολιτικά. «Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοποιήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ.

Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε πολύ από τη δήλωση αυτή και έκανε μήνυση στην Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. […] Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ».

Καμία δημοσίευση για προβολή