Απίστευτη άνοδο καταγράφει το Ευρώ μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάπτυξης

Μετά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης η ισοτιμία Ευρώ – Δολαρίου ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018

Το Ευρώ σημείωσε άνοδο 0,5% στο 1,1584 στην αγορά συναλλάγματος της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο της συμφωνίας των ηγετών, η οποία θα διαθέσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκολλήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες από τη χειρότερη ύφεση της μνήμης, «σφίγγοντας» ταυτόχρονα τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής που χαιρετίσθηκε ως ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας από την ηγεσία της Ευρώπης και ως θεμέλιο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας οι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν την άνοδο του ευρώ εκτιμώντας ότι θα μετατραπεί σε «ασφαλές» καταφύγιο.

Mizuho: «Το ευρώ μπορεί να ανέβει στα 1,30 ευρώ».  Το ευρώ γίνεται «πιο αξιόπιστο» ως ένα ασφαλές καταφύγιο μετά τη συμφωνία που επετεύχθησαν από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συσπειρωθεί τους επόμενους 12 μήνες προς τα 1,30 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν φαίνεται για έξι χρόνια, σύμφωνα με τον Πίτερ Τσάτγουελ, επικεφαλής της στρατηγικής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων.

Προς το παρόν, η εύλογη αξία για το νόμισμα είναι περίπου 1,22 δολάρια, είπε, και μια κίνηση υψηλότερα μπορεί να τοποθετηθεί για την αγορά ομολόγων υψηλότερης απόδοσης στην περιοχή, πρόσθεσε.

Credit Agricole: «Γεννήθηκε μια τεράστια νέα δεξαμενή ομολόγων στις διεθνείς αγορές το ευρώ πιθανότατα θα ανέβει στα 1,18 δολάρια και υψηλότερα», με τη συμφωνία να δημιουργεί μια «τεράστια νέα κατηγορία υψηλής ποιότητας ομολόγων σε ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ξένους επενδυτές για να διαφοροποιηθούν από τα ομόλογα και το δολάριο», λέει. στρατηγικός Βαλεντίν Μαρίνοφ.

Το ευρώ διατηρεί τη σύσταση αγοράς όταν υποχωρεί στο εγγύς μέλλον με τις νέες τοποθετήσεις να στοχεύουν σε επίπεδα υψηλότερα από τα υψηλά του έτους»

Rabobank «Παίξτε ευρώ έναντι ελβετικού φράγκου»

Αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί καταφέρνουν να διαλύσουν τους φόβους για τη ζώνη του ευρώ, η ισοτιμία του σε σχέση με το ελβετικό φράγκο θα πάει ψηλότερα, λέει η Τζέιν Φόλι, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος

«Μπορεί να είναι σε θέση να ωθήσει πίσω στο 1,08,» από περίπου 1,07388 αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ουρές ανεργίας θα μεγαλώσουν σε πολλά μέρη της Ευρώπης τους επόμενους μήνες, οι ευρωπαίοι πολιτικοί ίσως χρειαστεί να εργαστούν σκληρά για διατηρήσουν να σταθούν ακίνητοι για να συνεχίσουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».

Από το newsroom του economico με πληροφορίες από το Bloomberg και το newmoney

Καμία δημοσίευση για προβολή