Απίστευτο! Καθηγητής Ιατρικής οργάνωσε πάρτι στις αρχές της επιδημίας, εξαπλώνοντας έτσι τον ιό σε πολλούς επώνυμους της Αθήνας!

Μπορεί να “κρεμόμαστε από τα χείλη” τους, κάθε μέρα στις τηλεοράσεις, να δίνουν συμβουλές για απομόνωση κλπ, αλλά πολλοί επώνυμοι και μάλιστα ορισμένοι “καθηγητές τψηλού κύρους” αγνόησαν τον κίνδυνο του κοροναϊού και οργάνωσαν πάρτι κοινωνικής προβολής, εξαπλώνοντας έτσι τον ιό σε πολλούς επώνυμους της Αθήνας!

  • Και αυτό στις αρχές Μαρτίου, όταν η επιστημονική ιατρική κοινότητα γνώριζε τους κινδύνους της πανδημίας και συμμετείχε σε συσκέψεις για την αντιμετώπισή της στην Ελλάδα.

Ενα πάρτι στην Κηφισιά, όταν δεν είχαν ακόμα ληφθεί έκτακτα μέτρα για περιορισμό της κυκλοφορίας, ήταν αυτό που κόλλησε δεκάδες επώνυμους πολίτες, δραστήριους στις επιχειρήσεις και με ευρύ κοινωνικό δίκτυο, με συνέπεια ο ιός να διαδοθεί εντυπωσιακά.

Το πάρτι έγινε στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαρτίου – όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει τις ανησυχίες του για πανδημία-  σε γνωστό εστιατόριο (Blue Pine) και ήταν καλεσμένη όλη η καλή Αθήνα. Αφορμή ήταν η εορτή της συζύγου γνωστού καθηγητή της Ιατρικής (και γνωστού πανεπιστημιακού παράγοντα). Αν και ο διοργανωτής της δεξίωσης ως πανεπιστημιακός ήξερε τους κινδύνους, δεν θέλησε να το αναβάλει. Στην δεξίωση- δείπνο ήταν καλεσμένοι τουλάχιστον άλλοι δύο καθηγητές Ιατρικής που έχουν νοσήσει αλλά είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους καλεσμένους όμως. Γιατί στην δεξίωση του γιατρού-καθηγητή – που ας σημειωθεί, είναι από τους πιο γνωστούς και προβεβλημένους επιστήμονες στη χώρα μας και από εκείνους που μας καθοδηγούν από τηλεοράσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν καλεσμένοι εκτός από γιατροί, και επιχειρηματίες, και εφοπλιστές και γνωστοί Αθηναίοι και αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι. (Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα υποθέτοντας ότι “καθηγητής είναι , προφανώς ξέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τον συνωστισμό”)

Τουλάχιστον ένας πολύ γνωστός εφοπλιστής από τις παλιές οικογένειες της Αθήνας, (κάτοικος Παλαιού Ψυχικού) βρίσκεται διασωληνoμένος σε νοσοκομείο και οι πληροφορίες λένε ότι και λόγω της ηλικίας του, είναι σοβαρά και δίνει μάχη. Θετικός στον ιό βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του κλάμπ αλλά και πολλοί άλλοι συμετέχοντες.

  • Πανεπιστημιακές πηγές τονίζουν ότι “αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, θα πρέπει ο γνωστός καθηγητής να το δηλώσει, έστω και αργά, δημοσίως και να αναλάβει τις ευθύνες του”

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή